Hudvårdsfavoriter

IMG_9301

Här är tre stycken verkliga hudräddare, och två av dem är dessutom ekologiska, alla tre cruelty-free. Jag håller på att byta ut så många produkter som möjligt till likvärdiga ekologiska, icke-djurtestade alternativ, men det är lite av en jakt att hitta rätt… dessa tre är i vilket fall väldigt bra.

Men först: mina förutsättningar! Jag har ganska känslig blandhy, med oljig t-zon och viss yttorrhet (speciellt nu på vintern). Den där känsligheten visar sig som finnar, rodnad och tilltäppta porer.

Aesop Chamomille concentrate anti-blemish masque (tyvärr inte eko) är en lermask som stelnar på huden. Jag brukar använda den längre än det står på förpackningen (runt en halvtimma), och efteråt är finnarna verkligen mindre. Det är på riktigt den bästa ansiktsmask jag har provat! Eau extraordinaire narcisse från Melvita är ett ansiktsvatten som jag duttar på med en bomullspad innan min dagkräm. Resultatet är att jag inte får några torra partier i ansiktet under dagen! Jag tror att det beror på att det finns naturlig hyaluronsyra i detta extraordinära vatten. Trilogy rosehip oil blandar jag med min nattkräm (den sjunker in lättare då). Med den här oljan får man ha lite tålamod, men efter ungefär halva flaskan kan jag konstatera att mina ärr från tidigare finnar och acne faktiskt börjat blekna!

Tre magiska produkter, alltså.

En tanke på “Hudvårdsfavoriter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s