Hudvårdsfavoriter #2

ekohudvård

Dags för en ny omgång hudvårdsfavoriter! Förra gången jag skrev om sådana ytligheter var ju i februari …

Jag försöker, som jag konstaterade i vintras också, bara använda hudvård som är antingen ekologisk, cruelty free (inte testat på djur) eller fair trade. Men helst alltihop, så klart, och så får det gärna vara bra produkter också. Nu har jag några nya tips!

REN Glycolactic radiance renewal mask är inte testat på djur och märket är så kallat ”clean”, även om det i sig inte behöver betyda något. Detta är en ansiktsmask som mest liknar slät citrusmarmelad. Luktar gudomligt och gör huden lite mer, ursäkta klichén, ”glowing”, när man använder den en gång i veckan.

För att ta bort ögonmakeup har jag börjat använda Body Shop Camomile silky cleansing oil, som görs på fair trade-kamomill. Det luktar gott, tar bort mascara och svider inte i ögonen. Mer än så kräver jag inte av en make-upborttagning!

När min goda vän Nicklas skrev uppsats i Sydafrika kom han hem med Theo Body Organic chocolate scrub by Theonista som exotisk födelsedagspresent. Den görs på sådant som blir över från produktionen av eko-choklad och luktar kladdkaka.

En gammal favorit skymtar också nere i hörnet: Dermalogica Daily microfoliant, som inte heller testas på djur. Det är en mild peeling som kombinerar både manuella små korn och kemiska BHA-syror, och huden blir så mjuk efter någon halvminut av massage!

Om du har några tips på ”grön” hudvård får du gärna slänga iväg en kommentar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s