14 ytliga favoriter från 2014

IMG_1079

I dag blir det 14 favoriter för hår, hud och piff från 2014. Jag är faktiskt barnsligt förtjust i sådana ytligheter, speciellt om jag hittar riktigt bra produkter som är förhållandesvis naturliga och inte testade på djur. Ibland går det bra, ibland inte. Under 2015 vill jag hitta ännu ”renare” alternativ, märken som sätter både min och omvärldens bästa i första rummet. Till exempel ska jag prova Ekologisk ansiktsbehandling hos fina Lina Kallerdahl och testa Loviderms produkter, vilket jag ser fram emot!


Dessa 14 produkter har stuckit ut lite extra under det gångna året

Övre raden, höger till vänster:

 • Body shop Honeymania body butter – för doften som dessutom stannar kvar länge efter att jag smörjt in mig. Body butter är en klassiker i återfuktningssammanhang, men jag har nog aldrig fastnat för en doft så här tidigare!
 • Nuxe crème prodigiuese – min dagkräm under princip hela året, är snart inne på min tredje tub. Den återfuktar och stör inte make-up:en ovanpå: fantastisk för blandhy!
 • Body shop Tea tree cool & creamy wash – den perfekta morgonrengöringen luktar mintigt och tvättar bort både trötthet och nattkräm.
 • REN Glycolactic radiance renewal masque – en mask som ser ut och luktar som lemon curd kan ju inte vara dålig, speciellt inte när den också gör en lenare över kinderna.
 • Lush Tea tree water – jag använder Tea tree water som en antiiflammatorisk toner morgon och kväll, dock i en annan, mindre flaska med bättre spray än den som syns på bilden ovan.
 • Triology organic rosehip oil – den enda produkt jag provat som faktiskt bleker ärren efter acne och blemmor. Oljan är lite tyngre än till exempel mandelolja, så det räcker dessutom med två droppar om dagen.

Undre raden, höger till vänster:

 • Kevin Murphy Maxi wash – ett detoxschampoo som räddat min torra, kliande hårbotten.
 • Kevin Murphy Born again treatment – en hårinpackning som går lika bra att använda som balsam eller handkräm. Den är så lätt att man i princip kan smörja in den i hårbotten utan att håret känns flottigt, men ändå blir håret mjukt och mindre slitet. Magi!
 • Aesop chamomile concentrate anti-blemish masque – tillsammans med masken från REN har dessa två varit mina ständiga söndagsföljeslagare. Blemmor läker snabbare efter tio minuter med den här lermasken och den verkar dessutom ha positiv inverkan på porerna.
 • Body shop Honey bronzer 01 – med den här på kinderna när jag har fräknar kan jag nog nästan se lite naturligt solkysst ut, trots att jag egentligen är en evig blekfis. Hade jag blivit solbränd hade jag fått den här färgen!
 • Nuxe rêve de miel läppbalsam – tack vare det här läppbalsamet har jag inte längre nare. Behöver jag säga mer?
 • Lily Lolo mineral blush ”Clementine” – rouger är lite av min akilleshäl, jag har för många och jag älskar dem alla, men den här persikorosa är den jag sträcker mig efter oftast.
 • Real techniques Buffing brush och Real techniques Contour brush ingår i ett kit som heter ”Core collection” och jag har använt båda dagligen. Buffing för foundation eller mineralpuder, contour för den där bronzern ovan.

Den här veckan ska bli något av en best-of-vecka: härnäst blir det en lista, eftersom alla gillar (att skriva) listor, och sedan traditionsenligt om 2014-års bästa läsupplevelser. Stay tuned!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s