New in: hudvård, rosiga kinder och doftljus

IMG_1100

Nya ytligheter på ingång i mitt liv: jag letar ständigt efter de perfekta produkterna och eftersom jag har blandhy förändras mina förutsättningar hela tiden – vilket i sin tur ger mig ytterligare vatten på min kvarn! Dessa produkter har jag nu hunnit använda några veckor, så en första recension är i sin ordning. Fokus är som vanligt på att använda så mycket ekologiskt och icke-djurtestat som möjligt.

L:a Bruket doftljus i Sandelträ luktar trä, tvål och fyller ett helt rum på några få minuter. Jag älskar doften av sandelträ, men tycker kanske att det tvåliga slår igenom lite väl mycket för att passa mig. Däremot gör L:a Bruket ljus av ekologisk soja, vilket är ett stort plus.

Miguel köpte Bio Beauté by Nuxe:s Smoothing and 24h Moisturizing Enriched Cream till mig i Frankrike, men märket finns på Åhléns nu! Jag är ett stort fan av Nuxe, och det var bara en tidsfråga innan jag provade något ur deras eko-serie. Den här krämen luktar clementin och ska egentligen passa torr till väldigt torr hud. Nu tror jag inte att den räcker för personer med verkligt torr hud, men för yttorr blandhy mitt i vintern passar den perfekt som nattkräm. Den luktar citrus, innehåller mycket oljor och glycerin för återfuktning och klarar att balansera min hud också när jag måste använda mer uttorkande produkter för att motverka finnar. Jag kanske måste köpa varianten för normal hy till sommaren också.

Lily Lolo Mineral Blush i Rosebud är en rouge som jag suktat efter ett tag. Nu när den är i min ägo undrar jag varför jag väntade så länge! Lily Lolo:s rouger är väldigt pigmenterade, veganvänliga och håller länge. Rosebud är lite skimrig, vilket inte är något jag brukar välja, men i den nedtonade rosa nyansen passar det perfekt.

Ett annat hudvårdsmärke som jag varit nyfiken på ett tag är Weleda, och Aknedoron Purifying Lotion var en av de krämer som stod högst upp på listan. Den ska motverka och läka blemmor och lugna irritation. Den är en ”spot treatment” och är verkligen för uttorkande för att användas på större områden. Då stramar huden och kräver ännu tjockare lager är tidigare nämnda kräm från Bio-beauté. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker angående den här ännu, men det vore fint att gilla en så prisvärd behandling med naturliga ingredienser, snarare än de ganska starka kemikalier jag brukar använda.

Weleda Almond Soothing Facial Oil är nog den mest återfuktande olja jag provat – konsistensen är underbar och innehållsförteckningen perfekt kort, men för min hud fungerar den främst bra som mask då och då, snarare än daglig återfuktning, då den blir lite för tung.

Dessutom i bild: mintgröna rosor att ha i öronen från El Bastardo i Haga och en prickig rosett från Fröken Söt, vars butik på Götgatan jag alltid besöker när jag är Stockholm och behöver (?) mer rosetthårspännen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s