3 hudvårdstips för vårvinter i väst

IMG_1257

Vårvinter – i de norra delarna av vårt avlånga land innebär det skidåkning under sol som värmer. På västkusten är det att kastas mellan hopp och besvikelse, mellan isvindar och bofinkskvitter, gärna flera gånger per dag. Just de salta vindarna kan bryta ner det sista av fukt och lyster som huden orkar hålla kvar. Dessa är mina tips för gråa, halvtorra kroppar i mars på Sveriges framsida.

För kroppen: L’Occitane:s Almond Shower Oil är räddaren i nöden när jag kommer hem från sena yogaklasser och vet att jag inte kommer orka dra fram body butters när jag kommer ut från duschen. Duscholjan blir mjukt mjölkig när man tvättar sig och lämnar efter sig en massa fukt utan att jag känner mig klibbig – så jag kan gå och lägga mig direkt efteråt!

För ansiktet: i.d BareVitamins Skin Rev-ver Upper har ett konstigt namn, men är en ganska härlig liten produkt som jag använder som ett serum på morgonen, för att trycka in lite extra vitaminer och pepp in i ansiktshud som mest ser genomskinligt gråfnasig ut.

För händerna: Body Shop Hemp Hand Protector – det finns knappt ord för hur tacksam jag är gentemot den här handkrämen (ja, man kan faktiskt känna tacksamhet för en kräm). Torra, spruckna och fnasiga händer är alltid jobbigt, men kanske extra mycket när man som jag dels arbetar med att knappa på ett tangentbord, dels med att ränna runt mellan yogaklasser (av och på med vantar, smörja in med massageolja, tvätta av med tvål, assistera svettiga kroppar, osv). Kort sagt, det här är räddaren i nöden för torra händer. Jag smörjer in vid behov, men framför allt slabbar jag på ett extra tjockt lager innan jag somnar, och nio gånger av tio vaknar jag med tassar som är fria från nariga knogar och spruckna nagelband.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s