Nya ytligheter

IMG_2405

Eftersom jag är mer intresserad av olika insmörjningar, oljor, krämer och hudvårdsprodukter än jag vill erkänna, innebär det också att jag roterar och provar nytt regelbundet. Här är några småbitar som jag testar just nu – som vanligt lite ekologiskt, lite lyxigt och lite DIY.

IMG_2403

Une Green Pride volume mascara är ekologisk och ganska fantastisk. Snäll mot känsliga ögon, lätt att måla med, kan byggas upp till mycket volym eller användas lätt till vardags. En annan eko-produkt on trial är Estelle & Thild Biohydrate day lotion. Den innehåller dessutom hydraluronsyra som min hud älskar under a/w. Egentligen har jag provat den för lite för att fälla en slutgiltig dom, men det enda minuset som jag hittat är doften. Den luktar gott, men väldigt starkt.

Davines Oi conditioner – Efter en rekommendation från min underbara frisörsalong Estetique (på södra vägen här i Gbg), använder jag en riktig fuktbomb som balsam. Jag brukar använda Kevin Murphy Born again treatment, men så fort vädret slår om och hösten kommer, torkar min hårbotten ut och blir en irriterad zon av statisk elektrictet, klåda och flagor. (Varsågod, jag bjuder på den informationen). Så i år börjar jag redan nu med ännu mer återfuktande produkter. Det bästa med Oi conditioner är att man kan mer eller mindre smörja in hårbotten utan att håret blir flottigt.

Body Shop Rainforest Moisture schampoo är ett annat steg i mitt ”i vinter ska min hårbotten vara lycklig”-projekt. Den är formulerad utan ganska många saker, men framför allt sulfater, som alltid får min hårbotten att blir om möjligt ännu mer irriterad. Jag har testat flera olika schampon ur Body Shops Rainforest-serie, och till skillnad från en del av de andra är den här mycket drygare och gör verkligen rent håret.

De två oljorna som hägrar i bakgrunden får jag nog ägna ett helt eget inlägg – de är nämligen hemmagjorda ansiktsoljor, gjorda av ekologiska produkter och ihopblandade av undertecknad. En med lugnande lavendel, och en mer antiinflammatorisk med tea tree. Men det bästa är att de verkligen är jättebra, jag överraskade mig själv. Recept kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s