DIY: ansiktsoljor

IMG_2417

Jag antar att steget från lite för hudvårdsintresserad till full-on galen vetenskapskvinna inte är så långt. Ansiktoljor är en viktigt del i min hudvårdsrutin; trots att jag har kombinationshud som kan bli lite oljig, älskar den att smörjas in i just olja. Men ansiktsoljor kostar ofta en hel del, och efter att ha läst flertalet ingredienslistor och inspirationssajter insåg jag att det borde gå att blanda ihop en ganska bra motsvarighet själv. Och det visade sig vara sant.

Jag förvånade nästan mig själv med oljorna – de går in i huden lätt, återfuktar, luktar fantastiskt, är helt och hållet ekologiska och minst lika effektiva som köpta. De mörka flaskorna och e-vitamindropparna som jag blandat i gör dessutom att de håller tills de tar slut (vid daglig användning). Recepten för ca 30 ml ansiktsolja:

Lugnande ansiktsolja med lavendel och e-vitamin

12 ml mandelolja
10 ml solrosolja
5 ml nyponfröolja
8 droppar e-vitamin
10 droppar lavendelolja

Antiinflammtorisk ansiktsolja mot finnar

14 ml solrosolja
8 ml mandelolja
5 ml nyponfröolja
5 droppar evitamin
13 droppar tea tree-olja

Jag har använt lite olika märken av oljor, som Organic makers (de har också e-vitamin och flaskor) och Trilogy. Men kom ihåg att det går att köpa ekologiska oljor ganska billigt i livsmedelsbutiker också! Tea tree:n och lavendeln kommer från Doterra, mitt favoritmärke när det kommer till eteriska/essentiella oljor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s