Min hudvårdsrutin just nu

IMG_2604

Det här är den typen av blogginlägg som jag själv älskar att läsa – men du är såklart välkommen att totalignorera det, om hudvård och sådana ytligheter inte intresserar dig.

Morgonrutinen:

Bioderma eau micellaire på en bomullstuss för rengöring + ett par sprays med La roche posay zerozinc + id bareVitamins skin rev-ver-upper som serum + dagkrämen Biohydrate från Estelle & Thild

På morgonen försöker jag skapa en bra grund för dagen som kommer, utan att behöva torka ut huden med vatten eller för den saken skull lämna kvar ansiktsoljan från natten innan. Lite fukt från Zerozinc och Biohydrate (som innehåller hyaluronsyra) i kombination med salicylsyran och de åtstramande och uppiggande ingredienserna i Skin rev-ver upper så ser jag nästan presentabel ut! När det inte är december och så lite ljus använder jag såklart SPF också.

Kvällsrutinen:

Första rengöring med Body shops camomile cleansing oil + en andra  rengöring med Md formulations facial cleanser + La roche posay Effaclar micro exfoliant lotion på en bomullstuss + ett par sprayomgångar med Zerosinc från samma märke + en av dessa hemgjorda oljor + nattkrämen Hydrostim från Loviderm

På kvällen ska allting av, makeup, sebum och diverse föroreningar som fastnar på huden under dagen. Så först gör jag rent med en olja för att få bort det mesta, sedan en mer djuprengörande cleanser med AHA-syror. På med Effaclar lotion för lite extra BHA också, så är huden redo för mjukgörande oljor och en god natts skönhetssömn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s