Nytt på ekohudvårdshyllan

IMG_3056

Just nu testar jag ett par nya hudvårdsmärken. Indiska Eco Oasis köpte jag med mig från Maharasthra och Maria Åkerberg är ett svenskt ekomärke. Nu när jag har använt produkterna ett par veckor kan jag börja uttala mig om vad jag faktiskt tycker om dem …

Det som heter Eco Oasis såldes på Govardhan Eco Village och är ett indiskt ekomärke som använder lokala ingredienser. Som till exempel Neem och rosenolja, i kombination med aloe vera och annat bra. Facial Glow är en enkel och effektiv återfuktare baserad på aloe vera, glycerin och väldoftande oljor. Jag gillar den speciellt som sista lager över en ansiktsolja, när jag egentligen inte vill ha så mycket fukt utan bara något som ”stänger in” allt göttigt jag kletat på mig. Neem & Aloe Vera bygger på just de två ingedienserna. Neem är en ayurvedisk superväxt (släkt med mahogny) som används mot det mesta. Den här gelen riktar sig mot acne och irriterad hy, känns lite astringent på huden men lugnar faktiskt det mest inflammerade över natten. Är ärligt talat lite ledsen över att jag inte köpte med mig två burkar!

Maria Åkerberg däremot, är ett svenskt märke som jag varit nyfiken på ett tag. Då jag läst bra saker om deras peelings och jag dessutom var ute efter en ny manuell exfoliering, beställde jag två mindre tuber för att testa. Dels enzympeelingen Papaya peeling (för torr och känslig hud), dels AHA-peelingen AHA & Jojoba Peeling  (för alla hudtyper). De låter ju båda fantastiska, så vilken skulle jag välja att köpa en större av? Definitivt Papaya-varianten. resultatet, den supersläta huden, påminner om efter Dermalogicas Daily Microfoliant. Det är en effektiv manuell peeling som inte gör mig rödflammig eller irriterad, bara mjuk. AHA & Jojoba-varianten är också trevlig, men mer uppfriskande och lite rivigare – på gott och ont. Så den kommer doneras till en tåligare vän, och jag ska inhandla en större Papayapeeling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s