Två nya ekologiska hudvårdsfavoriter

img_4127

I den bästa av världar skulle all min hudvård vara ekologisk och lika bra för mig som för vår värld. Nu är inte så fallet helt och hållet, varken i min sminkväska eller i badrumsskåpet. Naturskyddsföreningens senaste kampanj visar dessutom att kontrollen av ekologiska hygienprodukter inte är tillräcklig – även om det står ekologiskt, kanske det inte räcker. Läs mer om märkningar här! Med det sagt, har jag hittat två nya favoriter som i alla fall hamnar under Naturskyddsföreningens ”näst bästa” eko-kategori.

img_4133

Apoliva har ganska nyligen lanserat en ekologisk serie (eco cert. cosmos organic), vilket jag gillar eftersom Apoteket dessutom är så noga med att deras ingredienser ska vara snälla mot kroppen. Jag har använt deras Rengöringsmousse som min ”second cleanse” efter makeup-borttagning på kvällen, och den är verkligen superskön på huden. Mousse- eller andra löddrande rengöringar kan vara lite för bra och lämna huden uttorkad och ledsen efteråt, men den här gör bara huden mjuk och följsam. Kanske beror det på att den innehåller massor av aloe vera och glycerin. Dessutom luktar den rosor, och bara det är en trevlig upplevelse.

Jag har provat en del av Maria Åkerbergs produkter (använder cosmos organic och natrue-råvaror) tidigare, och jag har gillat det allra mesta. När jag i somras insåg att ögonen inte direkt blir mindre puffiga och trötta ju närmare 30 man kommer, tänkte jag varför inte prova hennes Eye Gel också. Och jag gillar den med! Det ska sägas att jag har oljiga ögonlock från början, så fina linjer och torrhet är inte ett problem, däremot är jag blek, puffig och får mörka ringar under ögonen. För mig funkar därför en sådan ”basic” ögongel bra, den svalkar och innehåller milda peptider som på sikt ska göra påsarna under ögonen mindre. Tycker mig se en liten förändring redan nu efter knappt två månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s