Vårt sovrum

IMG_4906

Sovrummet är det rum som blev klart först efter vår flytt, och som av en slump är det mitt favoritrum i lägenheten också. Det är något med det varma ljuset, kastanjerna utanför fönstret och det blåa, lugna innanför. Här är en minirundtur av vårt sovrum.

IMG_4914

Sovrummet är mest blått, men med lite beige och gult här och var. Vi gillar teak och 60-tal, som den lilla pocket-Stringhyllan på väggen bredvid sängen, men i sovrummet är de flesta möbler vita och inte så retro.

IMG_4913

Mattan med mjuk lugg som med lite sol på blir Jagos favoritplats kommer från Ellos, precis som mörkläggningsgardinerna som stänger ute sommarljuset på natten. Pelargonerna på fönsterblecket gillar också solen. När orkidén blommat ut kanske jag måste köpa en Mårbacka för att ta dess plats.

IMG_4908

Fondtapeten är Dancing cranes av Emma von Brömsen i blått från ECO Wallpaper. Samma mönsterdesigner har gjort de två blåmönstrade örngotten från Hemtex. Överkastet kommer från IKEA, precis som sängen och nattduksborden. De gula kuddarna kommer från Åhléns och H&M Home.

IMG_4910

Till höger om sängen står en teak-sekretär som vi hittat på Emmaus Backaplan. Spegeln har jag fått av min bästa vän, och ljusslingan är IKEA.

Untitled-1.jpg

I ett tomt hörn bredvid garderobsväggen står en rottingfåtölj som stått hos mina föräldrar, bredvid våra tvättpåsar. En av tavlorna kommer från en utrensning på ett bibliotek, och den andra är köpt på bokmässan. Ovanpå sekretären står läppstift och andra ytligheter i förvaring från Muji.

IMG_4924

Ja, och så bor det ett litet hårigt monster under sängen också. Men han sover större delen av dygnet, så det är inte så problematiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s