Yogakurs Online

Jag är tillbaka efter graviditet och mammaledighet – och vilken tid att komma tillbaka till! Eftersom det i dagsläget inte är möjligt att hålla i klasser IRL, tänkte jag kolla om det finns intresse för en online-yogakurs i januari-februari?

Upplägget är 4 zoom-klasser à 60 min en gång i veckan, som antingen kan ses live eller i efterhand via inspelning. Utöver dessa 4 klasser får du också tillgång till 1 förinspelad yinklass på ca 45 min som kompletterar de mer fysiska klasserna. Det blir alltså sammanlagt 5 klasser, och du har tillgång till dem i ytterligare två veckor efter kursslut.

Temat för den här lilla kursen är Ganesha, Lord of Obstacles and new beginnings, vilket passar bra i början av ett nytt år. Klasserna innehåller mjuka flöden för att grunda kroppen, med ett visst fokus på ben och höfter. De fyra klasserna bygger på varandra och funkar för alla nivåer. Du har också möjlighet att mejla mig och diskutera eventuella skador/anpassningar.

Alltså:

Tid: Live på Zoom torsdagar kl. 17-18 med fri tillgång till inspelade klasser tills två veckor efter kursavslut.

Kursen pågår 21 januari – 11 februari. Minst 4 deltagare krävs för kursstart.

Kostnad 750 kr för 5 klasser.

Intresseanmälan (ej bindande till en början, jag kollar intresset) till lisamjagemark@gmail.com eller via sms till 0701-138200

Recenserat hösten 19

Här är ett gäng böcker som jag recenserat för Gota Media under hösten 2019. Blandad kompott både när det gäller innehåll och nivå!

  • Ett amerikanskt äktenskap av Tayari Jones ‒ en fängslande berättelse om hur ena uppväxt och ett (orättvist) fängelsestraff påverkar relationen. (Hittar ej länk.)
  • Häxorna av Elisabeth Östnäs ‒ lite för långsam historisk roman med lite övernaturliga inslag, om häxor i pestens tid i Skåne. Länk.
  • Jag vill berätta något för dig av Anna Gavalda ‒ novellsamling där jag-berättarna avslöjar sina hemligheter, dock utan Gavaldas vanliga fingertoppskänsla. Länk.
  • Längtans flöde av Alva Dahl ‒ en prosalyrisk liten bok som berörde mig djupt, där en separation får jaget att fundera på att gå i kloster. (Hittar ej länk.)
  • Lilla fröken Grenadin av Vilda Rosenblad ‒ seg men genomarbetad relationsroman om en svensk mamma och dotter som lever i Paris efter pappans bortgång. (Hittar ej länk.)

Jaipur pt. 1

Jaipur är ett ganska klassiskt turistresmål i Indien, en del av den gyllene triangeln Dehli-Jaipur-Agra som många besöker. Och jag kan förstå varför. Ärligt talat var jag lite orolig över att det skulle vara för turistigt och påfrestande, men jag blev positivt överraskad. Det finns så mycket att se här!

Som till exempel det väldigt kända Amer Palace, och lite mer undangömda, ljuvliga, lugna Gatore Ki Chhatriyan, härskarnas gamla krematorium (det låter mycket läskigare än det är!).

Amer Palace

IMG_6289IMG_6305IMG_6323IMG_6331IMG_6340

Gatore Ki Chhatriyan

IMG_6356IMG_6357IMG_6368IMG_6375IMG_6369

Solnedgång över Yamuna

IMG_6472

En av de saker som jag verkligen ville visa M i Indien var Vrindavan, en liten by utanför Mathura, mellan Delhi och Agra. En vallfärdsort med otroligt speciell stämning. Det sägs att Krishna föddes här, och templen tillägnade honom ligger tätt på de smala gatorna. Man hinner knappt besöka en bråkdel av dem. Alla hälsar med ett glatt Hare Krishna! eller Radhe Radhe! och här kan man få lite mer en känsla av det genuina Indien bortom turistfällorna (som ändå kan vara värda ett besök, märk väl).

Intill Vrindavan rinner den heliga floden Yamuna, och en kväll passade vi på att promenera längs strandkanten när solen gick ner, för att insupa det magiska färgspelet i skymningen, åka en tur på floden och se på eldceremonierna, arati, på trapporna vid templen. Behöver jag säga att det var ren magi?

IMG_6471IMG_6478IMG_6468

Intervjuad i JP

Det här är ju lite galet, men i våras blev jag intervjuad om mitt arbete som litterär översättare i Jönköpingsposten! De har en väldigt fin satsning på översatt litteratur, och låter dessutom översättarna själva bli hörda, vilket definitivt hör till ovanligheterna.

Här är artikeln om böcker översatta från franska.

Här är intervjun med mig (betallänk).

En grön oas i Delhi: Hauz Khas Village

IMG_6273

Jag insåg att jag inte delat några av bilderna jag tog under min och M:s resa i Indien i februari. Det kanske är dags att ta tag i det! Det blir ingen riktig resedagbok eller så, men några av platserna vi besökte var så fina att jag vill dela med mig.

Man blir lätt ganska överväldigad av Delhi, staden verkar aldrig ta slut och ljuden, lukterna och intrycken är så intensiva. Men en dag åkte vi till lugna Hauz Khas Village, komplett med fina restauranger, hipsterbutiker och en lummig park kring ett gammalt fort. Det är inte Delhis mäktigaste ruiner, men det är mysigt att gå runt bland ungdomar som gömt sig för att hångla och affärsmän på lunchrast. Det blev en paus från myllret och ett välkommet avbrott dagen efter att vi tagit oss an Chandni Chowk i Old Delhi (även om det också är något att uppleva!).

IMG_6275 IMG_6277IMG_6281

… och en liten bild på Old Delhi, för jämförelsens skull:

IMG_6251