Recension: Bhakti Flow Yoga av Rusty Wells

IMG_3958

Jag unnade mig några nya yogaböcker inför hösten. Egentligen skulle jag kunna unna mig yogaböcker varje månad, men tyvärr är jag rädd att tyngden av dem kommer knäcka stringhyllan så småningom. Den första jag läst ut är Rusty Wells Bhakti Flow Yoga.

Min första intryck när jag bläddrade igenom boken var faktiskt besvikelse. Jag har yogat för Rusty flera gånger på Yoga Games, och hans klasser är alltid magiska. Hans flöden är intelligenta och lekfulla, och hans sätt att guida utstrålar verkligen den bhakti, kärlek och hängivenhet, som han förespråkar. Men boken handlar inte (bara) om Rustys smarta mix av asana och bhakti, utan är till den största delen en enkel beskrivning av yogapositioner, som inte ger mig något nytt.

Lite besviken började jag ändå läsa de mer teoretiska kapitlen, och där fanns det jag ville ha – en beskrivning av Rustys väg in till yogan, och kapitel om ayurveda, nada yoga (spännande om ”yoga of sound”) och kort om yogafilosofi. I orden hörs Rustys hängivenhet. Hans blick är den röda tråden genom beskrivningarna, och den ger ny betydelse till sådant jag redan vet. Men i den omfattande asana-delen är det enda som verkligen ger en inbiten yogi och yogalärare,något överhuvudtaget, de korta stycken efter varje asana som kallas ”inspiration”. De ger Rusty möjlighet att sätta lite personlig prägel på positionerna, något som i övrigt saknas.

Köp den om …

Du vill ha en bra introduktion till de vanligaste positionerna, och en beskrivning av några av de viktigaste yogabegreppen, berättade med en tydlig röd tråd och vinkel (något som inte är så vanligt). Om du gillar Rustys sätt att lära ut yoga, kommer du gilla de teoretiska kapitlen – men som yogalärare kommer tyvärr inte den här boken ge dig några stora, nya insikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s