Howth

img_4335

I helgen åkte jag och karln iväg på en weekendresa med tema musik, öl och sightseeing. Vi var bara i Dublin i ett par dagar, men hann ändå både uppleva själva staden och en liten bit av den irländska naturen. Strax norr om Dublin och lättillgängligt med pendeltåget, ligger fiskebyn Howth som har de här vackra vyerna.

img_4280

På förmiddagen av vår första heldag i Dublin, satte vi oss på ett DART-tåg med mossgröna säten för att åka till den lilla hamnbyn Howth. Vi lämnade staden dels för att undkomma alla rugbyfans som invaderat Dublin under helgen vi var där, och dels för att man mår så bra att att andas havsluft.

img_4289img_4295

Howth är känt för sitt fiske, sin fina strandpromenad och för sälarna som ofta simmar inne i hamnen. Jag med min trut- och mås-fascination var i himlen, och att hälsa på en säl eller två på väg till hamnkrogen för en fish and chips och en flaska hispteröl är inte illa det heller.

img_4284img_4306img_4309

Jag kan varmt rekommendera att smita ut en bit från staden om du är i Dublin på en weekend – inte bara för att själva staden är så kompakt att du ändå hinner med den, utan också för att vyerna över Atlanten är ganska oslagbara. Hade det varit lite varmare skulle vi gärna provat någon av vandringslederna runt halvön som byn ligger på också. Vi måste åka tillbaka till Irland, helt enkelt.

img_4316img_4331img_4346

Mer bilder från själva Dublin kommer också, var inte orolig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s