Vadstena pt. 2

IMG_5240

Jag tog så många bilder i Vadstena att det fick bli två inlägg. Förutom klostermuseet och diverse promenader för att ooo:a och aaa:a över de fina trähusen, besökte vi också Vadstena slott och, på vägen hem, Alvastra klosterruin under vår lilla weekendresa.

IMG_5252IMG_5274IMG_5279IMG_5290

På väg hem från Vadstena stannade vi till vid Omberg och Alvastra klosterruin. Förmodligen beror det på att jag läst några myter och hört att den här platsen skulle vara lite magisk, men stämningen vid den lummiga, gröna åsen och ruinen nedanför var faktiskt lite mystisk. På ena sidan tät skog, på andra vidsträckta fält, mittemellan en spöklik ruin. Kan föreställa mig att vättefolk trivs här.

IMG_5296IMG_5305IMG_5306IMG_5308

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s