This, Madame, is Versailles!

IMG_5471

En vacker höstdag i början av oktober åkte jag och fyra av de finaste tjejerna jag vet till Versailles. Vi hade inte jättemycket inplanerat under vår weekendresa till Paris, men vi visste att vi ville åka hit. Det var andra gången i livet jag vandrade genom spegelsalen, tittade ut över den enorma slottsparken och förundrades över den tidens överdådiga hov, och det var lika pampigt och dåligt organiserat som jag minns det.

IMG_5465IMG_5473

Slottet och alla vackra salar är såklart fint att se (när de är öppna alltså… de hade visst råkat glömma att skriva på Versailles websida att Marie Antoinettes kammare var stängda för besök just den helgen vi var där), men det är parken som tar andan ur en på riktigt.

IMG_5478IMG_5484

Och av alla fina små hörn i den stora parken, är Marie Antoinettes lilla lantgård min favorit. Den ligger allra längst bort i ena hörnet, så de flesta turisterna orkar sig inte dit. I stället får man gå runt njuta med lite mer ensamtid bland små grönsaksland, ängar och dammar med äckliga karpar.

IMG_5510IMG_5511IMG_5506IMG_5523IMG_5521

En tanke på “This, Madame, is Versailles!

  1. Hej!
    Det ser så härligt ut. Jag vill dit och vi har en resa inplanerad till Paris i år, slutet av oktober. Jag undrar om du och dina tjejer fick stå länge i kö för att komma in vid denna årstid?
    Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s