En debut och en deckare

Linn BursellJag har recenserat två böcker den senaste tiden. En debutant, Linn Bursell, som gett ut Allt som är på Ordfront Förlag. Läs recensionen på bt.se!

Dessutom har jag skrivit en kortrecension om en av höstens deckarsläpp Låt mig ta din hand, av Tove Alsterdal (Lind & Co). Recension från Borås Tidning, 30 augusti 2014:

”Tova [sic!] Alsterdal använder i sin nya deckare Låt mig ta din hand en ganska sliten bild – en familjemedlem som huvudkaraktären inte har kontakt med dör, och hen börjar lite maniskt nysta i orsaken och upptäcker då viktiga saker om sig själv och sin familj. Motivet har absolut använts innan, men får nytt liv när Argentinas smutsiga krig kopplas ihop med två systrar i Jakobsberg.

Charlie landar på marken nedanför ett höghus, och lillasyster Helene måste resa tillbaka i både sina minnen och till Buenos Aires där spår finns från både hennes systers bortgång och hennes mammas försvinnande på 1970-talet.

Boken innehåller en del för tvära kast och Helene kan ibland kännas lite distanserad, men spänningen och bladvändarhastigheten är det inget fel på.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s