Fröken Jagemarks hemmakontor

IMG_1250

Sedan i mitten av mars arbetar jag uteslutande hemifrån, vilket innebar att jag kände att det var okej att spendera några extra slantar på att fixa till mitt hemmakontor. Välkommen in på en liten rundtur hos en 20-nånting frilansare som gillar vintagemöbler och anteckningsböcker!

IMG_1249

En del av vår tv-möbel (i ett teakliknande träslag med fina lådor från Holmens marknad) har blivit avsatt för mitt jobb. Där förvarar jag ett gäng av mina block, några recensionsexemplar som ska läsas och annat viktigt. För att det ska se extra mysigt ut köpte jag två nya boxar i fint blommig kartong för att förvara gamla papper och kvitton från Åhléns.

IMG_1254Mitt skrivbord är en gammal skolbänk från 50-talet som egentligen är lite liten för mig, men som jag älskar och har svårt att byta ut. Däremot är stolen nygammal, den fyndade jag på Blocket. En kantdracena står och gör rent luften bredvid, en tålig rackare från Plantagen. För att jag inte ska känna mig helt ensam har katten lämnat en rejäl omgång hår på stolen också …

IMG_1251

Förra året fick jag den här fantastiska lampan av mina föräldrar, den sticker ut i min retrostil och påminner mig om Thåströms industriella konsertscenografi. Den kommer från IKEA och lyser upp både min arbetsplats och min anslagstavla, där jag mest sätter upp sådant som inspirerar mig – bilder på vänner, fina kort och gamla annonser.

IMG_1255

Till höger om skrivbordet sitter två av mina stringhyllor, där jag förvarar böcker i mängder. Ordböcker för språkjobb och min samling yogaböcker bland annat. Sammanfattat kan man säga att mina tips är: krukväxter, fina lådor, presenter och second handfynd räcker långt för att göra ett mysigt hemmakontor. Jag har också räknat lite på det och konstaterat att min dator är mer värd är all inredning i mitt lilla kontor – men det är väl rimligt. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s