In love with Porto

IMG_2330

Ibland landar man i en stad och känner direkt att ”här ska jag vara”. Porto är en sådan stad för mig. Jag och sambon tillbringade några dagar här i september, och min kärlek till Portugal blev om möjligt ännu starkare. Får du chansen, åk dit!

Porto ligger vid Douro-floden på en mängd kullar, och de kuperade kullerstensgatorna och de färgglada husen som klättrar på sluttningarna gör gott både för benmusklerna och ögonen. Portvinsprovning, äta ett par pastéis de nata och promenader rekommenderas som aktiviteter, men Portos charm är lätt att upptäcka och ta till sig utan specifika tips. Det räcker med att gå längst med floden eller hoppa in på en uteservering och beställa en sumo de laranja natural (färskpressad apelsinjuice, du kan tacka mig efteråt) för att ha det ljuvligt bra. Så här såg en av våra förmiddagar i Porto ut:

IMG_2335 IMG_2343 IMG_2344 IMG_2357 IMG_2346 IMG_2358 IMG_2368

Åk dit. Bara gör det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s