Boktips: Philipp Meyer

IMG_2581

Boktips! Eller kanske författarskapstips. Amerikanen Philipp Meyers två romaner finns nu båda översatta till svenska. De är fristående delar i en blivande trilogi om USA. Jag recenserade Sonen, som egentligen är del två, när den kom 2013. Den är en fulländad Texashistoria, berättelsen om en släkt under statens händelserika år från mitten av 1800-talet tills idag. En amerikansk förlust är Meyers debutroman, och skildrar en tillvaro i nutidens Pennsylvania där arbetslöshet och hopplöshet dominerar. Den recenserade jag i början av månaden – här kan du läsa den på Trelleborgs allehandas webb. Om du som jag gillar författare som verkligen förstår sig på romankonsten, tycker jag att du ska kolla upp dessa böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s