Ny kamera: Canon EOS 70D

img_3983

Min förra systemkamera valde att långsamt lägga ner under sommaren, för att så småningom checka ut helt när hösten kom. Att inte ha någon kamera är inte bara tråkigt rent kreativt, utan det är också väldigt tråkigt för bloggen. Förhoppningsvis blir det bättring nu! Jag håller mig kvar inom Canon-familjen, och nu när nya EOS 80D kom ut, fick fantastiska recensioner och sänkte priset på föregångaren, slog jag till. 70D får bli min nya kameravän. Första bilderna visar att vi har en bit kvar innan vi verkligen lärt känna varandra, men jag tror att det kommer bli en stark vänskap till slut.

img_3947

Jungfruturen för lilla 70 blev en av mina favoritpromenader i Göteborg. Man börjar med att ta vagnen till Lilla bommen, för att sedan gå in i det gamla kvarteret Nordstaden, och längst de smala gatorna fram till Kronhusbodarna och Kronhuset (som fick vara med på bild här ovan).

img_3953

Där stannar man och dricker kaffe och äter kaka på caféet.

img_3977

Sedan fortsätter man därifrån (lite varmare och framför allt mättare) ut mot de vackra kranarna i hamnen, och färjehållplatsen Stenpiren.

img_4017

Från Stenpiren går färjan över till Eriksbergskajen. I den bästa av världar tillåter vädret att man står utomhus och fotograferar hamnen, kranarna och Älvsborgsbron under resan, men oftast är det för blåsigt. Så också denna dag. Så i stället får det bli en bild på Eriksbergskranen från land.

img_4006

Sedan går man vidare upp från Eriksberg och in i Kronängsparken, som är full av gula löv och höstkänsla. Och så är man strax hemma hos oss igen! En lagom söndagspromenad, med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s