Jag bär den stan i hjärtat var jag än går

img_4144

Innan vi landade hemma hos svärmor för en vecka i alperna, passade jag och karln på att besöka en av våra favoritstäder. Det råkar också vara staden där vi träffades: Lyon. Vi hann med att träffa en massa vänner, äta på flera bra bouchons och promenera genom de historiska kvarteren. Så här såg promenaderna ut genom min kameralins.

img_4148

Om man går över en av broarna över Saône, hamnar man i gamla stan, Vieux Lyon. Kajerna längst den här floden var mina bästa promenadstråk en gång i tiden. Vi tittade på katedralen Saint Jean i eftermiddagsljuset, drack te på en liten salon och suckade över både mängen av turister på de trånga gatorna, och över de vackra fasaderna.

img_4157img_4173img_4197img_4201img_4253img_4202img_4205

Sedan promenerade vi tillbaka över floden till halvön Presqu’île, som innehåller den verkliga stadskärnan. Målet var att kolla vad som ändrats på ‘vår’ gata, den med den vackra trompe l‘œil-målningen av litterära kändisar från Lyon. Bageriet med den snälle men ganska dålige baguette-bagaren hade stängt, men annars var det sig likt.

img_4214img_4218img_4220

Dagen därpå åkte vi upp till toppen av Lyon, Fourvière, där ett riktigt skrytbygge till kyrka blickar ut över staden. Försökte fånga Lyons skyline (katedralen, floderna, det enorma torget Bellecour,  höghusen vid La Part Dieu och mängder av avenyer och tegeltak)  på näthinnan och i kameran. Som om vi kunde glömma!

img_4238img_4230img_4234

Rubrikreferens: Hurula – 22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s