Dublin

img_4351

Redo för fler Dublinbilder? Jag måste säga att jag inte tog så himla mycket bilder under vår resa. Kanske för att jag var upptagen med att dricka öl, lyssna på musik eller för tusende gången säga till Miguel att ”alla är SÅ trevliga här!”. Det var det bästa med Dublin – den avslappnade, glada känslan. Irland, vi kommer definitivt tillbaka!

Vi bodde i en superfin Air b’n’b-lägenhet i centrala Dublin, så vi kunde promenera överallt. Bland annat till fina kyrkor (som Christ Church Cathedral här nedanför), Trinity College och Temple Bar. Det senare måste jag säga var ganska fantastiskt. En massa pubar och alla spelar livemusik!

img_4273img_4385

Vi besökte också Guiness Storehouse, en del av Guiness gamla, klassiska ölfabriker som de gjort om till museum. Det låter väldigt turistigt – och det är det! – men framför allt var det väldigt intressant. En hel del historia om Irland ingår också, och avslutningen på besöket är i en ”gravity bar” med hisnande utsikt över Dublin. Och en pint Guiness ingår i besöket.

img_4390img_4397img_4406

Vår sista eftermiddag i stan var det klarblå himmel och vi njöt i solen och förberedde oss inför kvällens höjdpunkt: att se The Divine Comedy på Bord Gáis Energy Theatre. Vilket såklart var helt fantastiskt, och ett perfekt slut på resan.

img_4414img_4434

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s