Vadstena

IMG_5269

I slutet av augusti och under Miguels sista sommarsemesterdagar smet vi iväg på en miniroadtrip längst Vättern och upp till Vadstena. Det visade sig vara en mycket fotogenisk resa, så här kommer fotobomb ett av två från vår resa från Göteborg via Borås, genom Småland upp mot Östergötland.


IMG_5161

På vägen stannade vi i Gränna och Röttle by, en gammal kvarnby vid Vättern där man gjort en lagom utmanande vandringsslinga längst vattnet, genom den lummiga skogen och över gamla kvarnbroar. Efter-säsongs-sömnigt var det också, så vi var helt själva bland de röda stugorna och sensommarblommorna.

IMG_5157IMG_5180IMG_5160IMG_5175IMG_5207

Sedan anlände vi till Vadstena. Vilken fin liten stad! Som att gå runt i en Astrid Lindgren-filmatisering med alla sneda, färgglada trähus och kullerstensgator. Vårt Airbnb låg mitt i den pittoreska gamla stadskärnan, så vi kunde promenera runt till de olika sevärdheterna. Heliga Birgittas klostermuseum var en höjdpunkt, liksom att bada i kalla Vättern, men framför allt är det en lugn stad för långsamma promenader och tupplurar bakom spetsgardiner.

IMG_5199IMG_5206IMG_5213IMG_5233IMG_5236IMG_5256IMG_5268

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s