Bästa album/låt/live från 2017

Topp 3 album från 2017

 • Säkert – Däggdjur: Annika Norlin är en av mina absolut största favoriter. Hon och Säkert kan liksom inte göra mig besviken, men det här albumet toppade nog alla hittills. Mjuka melodier, tänkvärda texter och sång som går rakt in i maggropen.
 • Jens Lekman – Life Will See You Now: På sitt första album på fem år leker Lekman med inslag och samplingar från allt från EDM till jazz, med hans typiska smarta indiepop som röd tråd. Eftertänksam och dansant!
 • Den sista platsen är svårare att dela ut, så det får bli ett helt gäng bubblare i stället. Jason Isbell & The 400 unit – The Nashville Sound, Thåström – Centralmassivet, Oskar Linnros – Väntar på en ängel, Henrik Berggren – Wolf’s heart och War on drugs – A deeper understanding var alla höjdpunkter från det gångna året.

Några favoritlåtar som släpptes under året:

 • Säkert – Dian Fossey
 • Sarah Klang – Stranger
 • Thåström – Bluesen i Malmö
 • Lana Del Rey – love
 • Jens Lekman – To know your mission
 • Henrik Berggren – To my brother, Johnny

Topp 3 liveupplevelser från 2017

 • Säkert på Strömma Farmlodge: 2017 var verkligen Säkerts år. Bäst var det när jag och pappa åkte ut till en liten lada utanför Varberg för att se bandet. Inramningen i den gamla kvarnen, med svalorna, doften av hö och uppklädda hipsters från hela Halland runt omkring, var perfekt. En sommarkväll att minnas.
 • The Divine Comedy på Dublin Bord Gáis Energy Theatre: Jag och Miguel avslutade vår Dublinresa med en magisk konsert med indiepopälsklingen The Divine Comedy. Det var fint av flera anledningar, dels var det första gången vi såg honom live, dels spelade han låten som var vår första dans (”At the indie disco” FYI) och dels var bandet så himla tajt.
 • Anna Ternheim och Martin Hederos på Storan: När jag såg att Anna Ternheim skulle spela tillsammans med Hederos på just Storan tänkte jag direkt att det kunde bli riktigt, riktigt bra. Och jag blev inte besviken: pianomagi, fina arrangemang och helt enkelt underbart.

Värt att nämnas är också Thåströms makalösa inomhusturné under hösten och The XX och El Perro Del Mar på Way out west.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s