Recenserat: två novellsamlingar

IMG_6610

I januari läste och recenserade jag två novellsamlingar. Jag är förtjust i novellkonsten, men det kräver en skicklig författare för att verkligen bemästra den. Båda dessa klarar det fint.

Välsignelser av Caroline Albertine Minor (läs i Kristianstadsbladet här) är slående. Språket, situationerna, karaktärerna, allt kryper in under skinnet. Teman som sorg och förlust dominerar, men Minor gör det aldrig förutsägbart.

Debutanten Camilla Prell-Weichl (läs i Ystads allehanda här) skriver om katastrofer i Kedjereaktion, eller oron inför dem. Även om samlingen är lite ojämn, finns det några riktiga guldkorn här. Prell-Weichl är speciellt bra på att bygga upp en obehaglig stämning med små medel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s