Yoga Games Inspirationsdag

20131117-212427.jpg Jag tillbringade min lördag på Yoga Games – inte den stora yogakonferensen, men en av deras inspirationsdagar. Alldeles nytillfrisknad från en förkylning var jag kanske inte fysiskt på topp, men åh det är höjden av lyx att få gräva ner sig i yoga! Lite extra inspiration och en knuff i ryggen inför den kommande månaden också, när jag ska instruera två prova-på-yogaklasser för företag för första gången.

Dagen började med ett fantastiskt pass med Katy Appleton, följt av en workshop för yogalärare med densamma. Jag drömmer om att gå en längre utbildning för henne, det känns som att hennes uttryck som lärare är på samma gång utmanande och tillåtande. Och så lyckas hon balansera och ge plats för både biodynamiken i yoga och yogans filosofi när hon instruerar. Det vill säga, hon är lite av en yogaidol!

Sedan fick vi en kort lektion i forskningsläget för medicinsk yoga – mediyoga. Det visar sig att det finns många resultat som säger att yoga förbättrar andningskapaciteten, högt blodtryck, insulinnivåerna, ryggvärk, minskar oro och stress och dessutom gör att vi åldras långsammare. Med mera. Ingen chock för en yogi egentligen, men det är bra för västvärlden att få se resultat i siffror och tabeller, så det är lika bra att ösa på, se vad billigt och bra yoga är! Kostnadseffektivt och goda resultat? Yoga på recept snart? Ja tack.

Däremot skrämde gong-avslappningen som avslutade mediyoga-sessionen halvt ihjäl mig. Enligt Pär Krutzén, föreläsare och lärare i mediyoga, beror obehag i samband med gong-ljud ofta på att man har ett stort kontrollbehov. Hrrm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s