2014 – en lista

IMG_1065

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Många saker: fått en fast anställning, hållit i yogakurser i egen regi, skrivit om konserter på Ullevi, varit musikrecensent på en festival, färgat håret kopparrött, gjort mitt eget bokslut samt företagsdeklaration, assisterat yogalärarutbildning, med mera!

Höll du några av dina nyårslöften? Jag tror att mitt enda nyårslöfte var att utforska hur yogan kunde bli en ännu större del av min vardag. Och det tycker jag att jag lyckats med!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Min kusin Johan och hans fina Karoline fick en liten dotter som är alldeles ljuvlig.

Dog någon som stod dig nära? Ja, farmor, och jag tänker fortfarande på henne hela tiden. När jag köper en purjolök, när jag bakar bröd, när jag arbetar och skriver. Hon var utan tvekan mitt största fan och var alltid stoltare över mig än någon annan. Jag försöker bära med mig hennes tro på mig fastän hon inte finns mer.

Vilka länder besökte du? Schweiz, Frankrike och England.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 7 juni, Håkan Hellström på Ullevi. Att få se en fantastisk konsert tillsammans med nästan 70 000 andra, och dessutom få recensera live, bredvid mina gamla kritiker-idoler på pressläktaren! En dröm som gick i uppfyllelse, absolut.

Vad är det bästa som hänt dig år 2014? Att jag fick fart på någon slags karriär – och dessutom gick det ganska bra! För ett år sedan var jag i slutet av att vara student på universitetet, jag gick mot vad jag trodde var en osäker period av arbetslöshet. Det visade sig vara fel. I dag är jag fast anställd som copy/content writer på 50%, jag har vågat hålla i yogakurser i egen regi och tagit ett kliv framåt som kritiker, då jag skrivit om större konserter/festivaler och blivit frilansande litteraturkritiker för hela Gota Media. Dessutom har jag kommit in på Global Yogas Assisteringsprogram och älskat att få lära mig ännu mer om yoga.

Vad spenderade du mest pengar på? Resor och en ny dator – båda mycket bra köp också!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Bråvallafestivalen var en fantastisk helg på många sätt. Jag fick utamanas som musikrecensent med mitt första festivaluppdrag, vilket gjorde att känslan av att vara på rätt väg blev starkare. Jag fick också känna att jag faktiskt kunde höra hemma bland stora objektiv, berest pressfolk och livvakter bakom kulisserna. Dessutom fick jag sällskap i form av en vän som jag nästan tappat bort. Att stå i kö på motorvägen, mingla sig fram i pressområdet, lyssna på bra och mindre bra konserter, spela kändisbingo och vandra genom ett Norrköping i soluppgången hade inte varit lika magiskt utan Anna!

Vilka album kommer alltid att påminna dig om 2014? Lana Del Rey – Ultraviolence, Markus Krunegård – Rastlöst blod, Kent -Tigerdrottningen, Tomas Andersson Wij – Mörkrets hastighet, Nina Persson – Animal heart och First Aid Kit – Stay Gold.

Bästa tv-serierna? Jag hade missat Bron tidigare, så jag och sambon kunde sträckkolla två säsonger av dansk/svensk deckarkvalitet på Netflix direkt. Utöver det har jag verkligen tyckt om Game of thrones, Historieätarna och New girl. Dessutom tittade jag gärna på allt som handlar om att jaga spöken.

Bästa boken du läste i år? Jag tror att jag får skriva ett eget inlägg om detta faktiskt. Återkommer!

De bästa nya människorna du träffade? Utan tvekan mina kollegor på allautbildare.se! David, Sara, Jennifer och resten: vardagarna hade inte varit lika roliga utan er! Och så är jag väldigt glad över att ha fått hitta tillbaka till bästa Anna.

Vad fick dig att må bra? Yogan, alltid, men främst min lilla familj: Miguel och Jago.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s