Frilansåret 2016 hittills

IMG_3952

Med två långa semestrar och en nystart har det första halvåret inte direkt varit mitt mest lönsamma, men jag har fått en allt starkare känsla för vad jag vill satsa mer på – och det är inte alltid så lätt när man är en aning rastlös (eller ja, framför allt väldigt intresserad av många olika saker).

Eftersom jag var i Indien i januari och en bit in i februari, och dessutom var ledig en månad i vår för bröllop och smekmånad, har det första frilanshalvåret inte gett mig några större finansiella framgångar. Däremot har jag påbörjat nya samarbeten, öppnat en PT-yogastudio med Sofia och börjat sätta mer långsiktiga mål, så helt misslyckat har det absolut inte varit!

Yoga – Global Yoga Space och nya utmaningar

Global Yoga Space och de andra projekten med med Sofia och Global Yoga har varit några av de mest spännande hittills i år. Att hålla en klass på Yoga Games, börja känna oss hemma i studion, samarbeta i workshops och planera kommande (ännu hemliga) nyheter har varit så energigivande och roligt. Att hitta vad jag kan och vill erbjuda som yogalärare har varit svårnavigerat, men jag tror att jag hittat rätt nu. Eller i alla fall ser jag rätt väg när jag lyfter blicken mot horisonten. Att samarbeta med utvalda yogastudios och träningsanläggningar som jag känner arbetar på ett sätt som stämmer överens med mina värderingar är A och O i framtiden. Liksom att utöver öppna klasser dela med mig av specifika yogatjänster: korta företagsklasser för skrivbordsarbetare, PT-yoga och yoga för andra yogainstruktörer, till exempel.

Text  – att hitta min inriktning

En rolig nyhet i vår har varit att jag börjat skriva lektörsomdömen för BTJ, utöver mina regelbundna kritikeruppdrag för Gota Media. Jag har också fortsatt ta högskolepoäng på facköversättarutbildningen, efter att ha svajat lite grann i vad jag egentligen vill med den. Jag har gjort några intervjuer, ett gäng konsertrecensioner – och skrivit en hel del spännande copyjobb. När det gäller content/copy har jag insett en sak: jag ska hålla mig till de ämnen och texttyper jag kan bäst. Då blir det bäst resultat för kunden, och mer lönsamt för mig.

Mål för resten av året:

  • koncentrera mig på vad jag gör bäst, inom både text och yoga.
  • våga sälja in mig själv mer och aktivt leta samarbetspartners.
  • fler PT-yogakunder och en öppen klass på något gym i Gbg.
  • fokus på recensioner och content-uppdrag med längre texter.
  • klara 15 hp på facköversättarutbildningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s