Hanami/Valborg

IMG_4482

Den sista april, det vill säga valborg, var vi i Botaniska trädgården. De firar nämligen inte bara att vintern rasat ut bland våra fjällar, utan också hanami, den japanska motsvarigheten till vårt vårfirande. Hanami hänger ihop med att körsbärsträden blommar, och Botaniska har en japanskt inspirerad heldag med dans, marknad och annat smått och gott.

IMG_4485

Vi var inte direkt där ensamma – faktum är att det var så mycket folk att det knappt gick att ta sig fram – men det var ändå fantastiskt att kunna ha en picknick i solen! Den här våren har varit så kall att det nästan var surrealistiskt att kunna ta av sig kappan, vända kinderna mot solen och känna värme.

Vi tog med kaffe (i vår sötaste termos, en bröllopspresent från en fin vän) och köpemackor, och satt kvar i folkmassorna så länge vi orkade. Pratade (och googlade, som du kan ana på bilden på M) om japanska traditioner och tittade på alla olika färgstarka klädstilar som passerade på gångstigen framför oss. Sedan åkte vi hem så jag kunde fortsätta skriva på min uppsats. En väldigt lugn valborg, med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s