Halvårs-check in 2017

IMG_4696

Frilansåret 2017 hittills har bestått av en del tuffa beslut, mycket jobb och ännu mer plugg, och jag känner mig sliten. Magisteruppsatsen blev klar i tid, och det var mitt stora mål; att bli klar med min utbildning så att jag kan jobba ännu mer med översättning och annat djupare textarbete framöver känns roligt. Samtidigt måste något annat flytta på sig för att det ska få plats. När jag ser över det första halvåret 2017, ser jag främst avslut av olika slag.

IMG_4691

Text

Magisteruppsatsen är klar, och min examen som översättare är också i princip färdig. Det är min stora framgång under första halvåret, och jag är stolt över att det gick vägen. Under tiden har jag bara gjort några mindre text- och bokjobb för att hålla igång pågående samarbeten, framför allt litteraturkritik för Gota Media och content writing inom ämnen jag verkligen gillar. Jag har gjort en del SEO och webbkorrektur också, men i mindre utsträckning.

Yoga

Jag har haft uppehåll på Yogabylink Landvetter hela våren, och bara haft två fasta yinklasser i veckan på Worldclass Göteborg. Sofia och jag har kört en omgång av Global Yoga Fördjupning 50h, och utöver det har det också blivit en annan kortare WS för yogalärare. Mitt fokus har dock varit på PT-yoga på Global Yoga Space, vilket har varit väldigt givande och utmanande. För att få plats med mer textjobb och mer fritid framöver, har jag dock valt att lämna studion från och med juli. Det känns sorgligt, men rätt – även om jag inte slutar att jobba med yoga för det!

Mål för andra halvåret 2017:

  • Ta ut min översättarexamen (!)
  • Ta ett par veckors semester i Oktober (i följd!), åka till Portugal och vila
  • Starta ett par översättningssamarbeten och jobba mer med korrekturläsning
  • Hålla i två eventklasser (Global Yoga Action i Åre och Pranafestivalen i Gbg) och förhoppningsvis några yogaworkshops också
  • Gå en meditationskurs
  • Lägga tid på eget kreativt skrivande igen, runt 4h/vecka
  • Njuta av tiden på mitt hemmakontor
  • Ha två fasta yogaklasser i veckan, och två-tre andra yogajobb i månaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s